Kropp

kropps1

Huden är kroppens största organ. Den är ca två kvadratmeter och har många olika uppgifter, t ex reglera kroppstemperaturen, bibehålla fukten i kroppen, skydda mot mekaniska påfrestningar och farliga ämnen från omgivningen och bilda D-vitaminer. Huden innehåller även många känselkroppar som är väldigt viktiga för vår uppfattning och kommunikation med omvärlden. Ett exempel på det är hur det känns att beröra en sak med en len, mjuk handflata jämfört med en hand som har torr, sprucken hud. Den torra huden får förstås även lättare skador, irritationer och infektioner.

 

Det är viktigt att hålla kroppen ren, både för att känna sig fräsch men också för att huden ska kunna fungera optimalt. Tyvärr innehåller många tvålar och schampo starka ämnen som torkar ut vår hud och hår och stör hudens pH-balans. Det är även vanligt med stora andelar vatten i dessa produkter, liksom färgämnen, konserveringsmedel och starka parfymer. Rosenseriens produkter är milda, pH-balanserade men rengör ändå effektivt kroppen. De torkar inte ut, utan återfuktar och eftersom de inte innehåller något vatten är de mycket dryga. Till exempel räcker en droppe av den vegetabliska tvålen för att tvätta händerna.

 

Rosenseriens kroppsprodukter hjälper Dig att hålla Dig fräsch och att tillföra och bibehålla fukten i huden. Läs mer under varje produkt vilka Din kropp behöver ...

 

Mobil: 070-753 34 27E-mail: annci@madea.se©MaDesign